Sudarshan Kriya

Sudarshan Kriya leren

Om Sudarshan Kriya te leren kun je contact opnemen met een centrum of leraar van Art of Living bij jou in de buurt en je opgeven voor een Art of Living cursus. Sudarshan Kriya wordt alleen geleerd in cursusverband door een getrainde leraar die gebruikt maakt van een audiocassette met de instructies van Gurudev Sri Sri Ravi Shankar die het proces begeleiden. Elke ervaring van Sudarshan Kriya verschilt omdat het een persoonlijke ervaring is.

 
  • Kies een cursus die bij jou past.
  • Kijk in de agenda wanneer een cursus bij jou in de buurt wordt gegeven.
  • Meld je aan via het formulier in de agenda.

Sudarshan Kriya Audio en MP3

De Art of Living cursussen kennen verschillende interactieve sessies. Deze cursussen zijn ervaringsgericht - deelnemers halen meer uit de cursus door actief deel te nemen aan de cursusactiviteiten. Na het leren van de Sudarshan Kriya via de audiocasette leren de cursisten ook een kortere versie voor dagelijks gebruik (ook bekend als de korte Kriya).

Leraren van Art of Living ondergaan een uitgebreide training voordat ze in aanmerking komen voor het delen van de kennis over Sudarshan Kriya met anderen. Om de beste ervaring voor deelnemers te verzekeren heeft de leraar persoonlijk contact met de cursisten en zorgt voor de noodzakelijke en juiste supervisie. Daarom is geen opname van Sudarshan Kriya verkrijgbaar in MP3 of in welke andere vorm dan ook. Nadat je de cursus deel 1 hebt afgesloten kun je bij jou in de buurt wekelijks of maandelijks de Sudarshan Kriya met de audiocasette doen tijdens de groepsessies.

Sudarshan Kriya audio is alleen in het bezit van leraren van Art of Living, die het uitsluitend mogen gebruiken voor het welzijn van anderen en de samenleving; het is niet bedoeld voor hun eigen persoonlijke gebruik. Dat betekent dat als zij zelf de Sudarshan Kriya willen doen met een audio-opname, dat zij naar een groepssessie moeten gaan, net als iedereen.

In de Art of Living Shop zijn verschillende CD's en DVD's te verkrijgen met aanwijzingen voor pranayama's (ademoefeningen), geleide meditaties en yoga-asana's. De Sudarshan Kriya is niet te koop omdat het noodzakelijk is dat de kennis van Sudarshan Kriya via leraren van Art of Living wordt doorgegeven.

Is Sudarshan Kriya veilig?

Ja, het is een volkomen veilige en natuurlijke ademtechniek. Daarbij vragen we elke cursist om informatie te geven over zijn of haar gezondheidstoestand, bijv. met betrekking tot zwangerschap, hoge bloeddruk of psychische aandoeningen. In voorkomend geval zal de leraar aan de hand hiervan specifieke aanwijzingen geven.

 

Art of Living Part 1 course: Discover Gurudev Sri Sri Ravi Shankar’s ancient secret to modern well-being.

Subscribe to Art of Living Blog Digest