Sri Sri over Sudarshan Kriya

Sudarshan Kriya

De natuur zit boordevol verschillende ritmen en cycli - de dag volgt op de nacht, de nacht volgt op de dag, de seizoenen komen en gaan. Zo kennen ook ons lichaam, onze geest en emoties biologische ritmen. Wanneer deze ritmen synchroon lopen, dan ervaren we een gevoel van harmonie en welzijn. Wanneer ze door stress of ziekte uit balans raken, dan ervaren we ongemak en onbehagen, voelen we ons van streek en ongelukkig.

De Sudarshan Kriya kent specifieke natuurlijke ademhalingsritmen die de ritmen van het lichaam en de emoties harmoniseren en de in harmonie brengen met de ritmen van de natuur. De adem verbindt lichaam en geest. Net zoals emoties het patroon van onze ademhaling beïnvloeden, zo kunnen we ook veranderingen teweegbrengen in onze mentale en gedragspatronen door onze ademhalingritmen te veranderen. Hierdoor spoelen onze boosheid, angst en zorgen weg en wordt onze geest volledig ontspannen en vol energie.

“Ik gaf al les in meditatie en yoga. Maar ik voelde dat er iets ontbrak. Hoewel mensen hun spirituele oefeningen doen, bestaat hun leven uit hokjes. Ze doen hun gebeden, meditatie en spirituele oefeningen, maar als ze in het leven stappen zijn ze heel andere mensen. Daarom dacht ik na over hoe we deze kloof tussen innerlijke stilte en de uiterlijke expressie van het leven kunnen overbruggen.

Tijdens een stilteperiode kwam de Sudarshan Kriya als een inspiratie. Nadat ik uit de stilte was gekomen begon ik mensen te leren wat ik wist, en zij hadden geweldige ervaringen."

"Na Sudarshan Kriya voelen veel mensen zich zo puur en helder, zo compleet, omdat het bewustzijn, dat vastzat in de materie, een vreemde was voor zichzelf, hiervan werd verlost en terugkeerde naar huis. Dat is het gevoel van zuiverheid."

"We moeten van binnen een reinigingsproces uitvoeren. In onze slaap raken we moeheid kwijt, maar de diepere stress blijft achter in ons lichaam. Sudarshan Kriya reinigt het systeem van binnenuit. Er ligt een groot geheim in de adem besloten."