Origin of Sudarshan Kriya

SudarshanKriya se je razkrila Gurudev Sri Sri Ravi Shankarju, ko se je leta 1980 v indijskem mestu Šimoga, za deset dni umaknil v tišino. Gurudev Sri Sri Ravi Shankar je danes eden vodilnih duhovnih voditeljev na svetu. 

“Potoval sem po svetu. Učil sem jogo in meditacijo, vendar sem kljub temu razmišljal, kako bi pomagal ljudem, da bi bili srečni v življenju. Občutek sem imel, da nekaj manjka. Čeprav so ljudje delali vaje, so bili povsem drugačni potem, ko so se vrnili v življenje. Razmišljal sem, kako bi lahko premostili to vrzel med notranjo tišino in izražanjem življenja navzven.

V desetdnevnem obdobju tišine se je SudarshanKriya pojavila kot navdih. Narava ve, kaj mora dati in kdaj. Ko sem se vrnil iz tišine, sem pričel učiti, kar sem vedel in ljudje so imeli odlične izkušnje.”
~Gurudev Sri Sri Ravi Shankar

Od takrat je SudarshanKriya - močna ritmična dihalna tehnika, temeljni kamen vseh delavnic Art of Living. Gurudev Sri SriRavi Shankar je izvedel prvi tečaj v Šimogi. Starodavno znanje je priredil sodobnemu času in v zadnjih tridesetih letih je pomagal milijonom ljudi, da so jogo, pranajamame in meditacijo vnesli v vsakdanje življenje.