Medjunarodni dan joge

Crna Gora po prvi put zajedno sa preko 170 zemalja svijeta obilježava Međunarodni dan joge, ustanovljen Rezolucijom Ujedinjenih nacija (UN)& od 11. decembra 2014. godine, kojom se pozivaju lokalni ćinioci da se priključe podizanju svijesti javnosti o dobrobitima joge i njenim uticaju na globalnu politiku zdravlja. Inicijativi se nedavno priključio i Evropski parlament kada je 21. aprila upriličio manifestaciju "Put joge".

Pod sloganom „Jogom do mira i harmonije“ okupili su se instruktori joge iz cijele Crne Gore (škola Rajka Radulovića, Yoga Studio Podgorica, Vashi Yoga centar, Edukativni centar Om plus, Aerobic jazz klub i Nikola Ignjatović, Play Gym i Art of Living), koji će u nedjelju 21. juna vježbati jogu u 13  crnogorskih gradova. Ambasador Indije u Beču, zadužen za Crnu Goru, ili njegov prvi zamjenik, će prisustvovali događaju na Cetinju, kao predstavnik zemlje koja je kolijevka joge i koja je globalni organizator ovog događaja.

Na ovaj način pridružujemo se i mi plemenitim ciljevima promovisanja mira, zdravih životnih stilova i harmonije čovjeka i prirode. Praktikovanjem joge unosimo harmoniju u naše živote, preveniramo bolesti, podižemo nivo energije i uspješnije se borimo protiv stresa, jednog od najvećih izazova savremenog načina života.

zivamo vas da u nedjelju 21. juna od 9 do 10 sati vježbate sa nama jogu u sljedećim gradovima:

​D​ANILOVGRAD​ - ​Umjetnička kolonija ​​
B​AR​ - dvorište Dvorca kralja Nikole
B​IJELO​ P​OLJE​ - dvorište Zavičajnog muzeja
B​UDVA​ - ​Turističko naselje "​Slovenska plaža​" ​
K​OLAŠIN​ – ​park hotela Bjanka 
K​OTOR​ - Gradski park 
N​IKŠIĆ​ - Gradski park
P​LJEVLJA​ - ​Gradski park ​
P​ODGORICA​ - Njegošev park
T​IVAT​ - Veliki gradski park
U​LCINJ​ - ​P​ristan (p​lato ispod ​Starog grada) ​ ​
H​ERCEG​ N​OVI​ - Gradski park
C​ETINJE​ - ​Ljetnja pozornica ​

S postovanjem, Umjetnost življenja Crne Gore 

Kontakt: Aleksandra Grujović – 069.461506 i Olivera Nikolić – 067.266279

Saradnici na događaju: Ambasada Indije, Porto Montenegro, Lokalne uprave Pljevlja, Herceg Novog i Cetinja, TO Podgorice, Danilovgrada, Bara, Bijelog Polja, Budve, Kolašina, Kotora, Nikšića, Ulcinja i NVO Natura.