Umetnost meditacije (Sahađ Samadi)

PUT BEZ NAPORA DO PRAVE RELAKSACIJE KROZ MEDITACIJU

Svako je iskusio meditativno stanje u trenucima duboke radosti ili potpune zaokupljenosti poslom, kada na trenutak um postane tako lak i spokojan. Ovakve momente ne možemo vratiti svojom voljom. Ali, Sahađ Samadi kurs vas uči kako je to ipak moguće. Ova meditativna tehnika skoro momentalno ublažava probleme vezane za stres, duboko relaksira um i podmlađuje cijeli sistem.

Sahađ je sanskritska riječ koja znači prirodno ili bez napora. Samadi je duboko, blaženo, meditativno stanje. Sahađ Samadi meditacija je prirodan, nenaporan sistem meditacije.

Redovno praktikovanje ove tehnike može potpuno tranformisati kvalitet života, kultivišući system da zadrži mir, energiju i proširenu svijest tokom cijelog dana. Ova meditativna tehnika, kombinovana sa jogijskim vježbama, može garantovati dobro zdravlje i smiren um.

  • Meditacija dopušta svjesnom umu da se smjesti duboko u Sopstvu, dajući mu odmor.
  • Kada se um smiri, odlazi sva tenzija, što osobu čini zdravom i fokusiranom.

Kako Sahađ Samadi meditacija funkcioniše?

Učesnik kursa je naučen da koristi jednostavan zvuk, mentalno, što dozvoljava umu da se smiri i ode unutra. Kada je umu i nervnom sistemu dozvoljeno da se odmore, par minuta u dubokoj tišini, blokade koje su kočile naš sistem i napredak se postepeno rastapaju.

Kako odmaranje u Sopstvu pomaže u svakodnevnom životu?

Kada je rijeka mirna, refleksija je jasnija. Kada je um miran, veća je jasnoća u polju ekspresije. Naša moć opažanja, percepcije i ekspresije se popravlja. Kao rezultat, sposobni smo da komuniciramo efektivnije i jasnije.

Zašto nam je potrebna mantra?

Na sanskritu mantra je opisana kao "Manana trayate iti mantra". Iti mantra je nešto što vas spasava od ponavljanja. Misao koja se ponavlja je briga. Mantra vam pomaže da se oslobodite briga.

Upcoming Art of Living Courses

Minimum 1 km
Founded in 1981 by Sri Sri Ravi Shankar,The Art of Living is an educational and humanitarian movement engaged in stress-management and service initiatives. Read More