Halál

Ébredj fel és vedd  észre, hogy az élet túl rövid. Annak a felismerése, hogy az élet túl rövid, dinamizmust fog hozni életedbe – a nem kívánt dolgok és a nyugtalanság eltűnik. Ha cselekedned kell, erőfeszítést kell hoznod, tudd, hogy életed túl rövid, az idő pedig véges.

Mihez kezdesz életeddel? Életed és a körülötted levő világ hasznos számodra? Vedd észre, hogy az élet túl rövid. Amikor mindez tudatosodik benned, elmúlik az összes késlekedés.

De ha tudod, hogy több életed van, akkor észreveszed, hogy ha nem is kapod meg előbb, utóbb biztosan megkapod. Ébredj! Az élet végtelen.

Ha élvezni akarod cselekvésed gyümölcseit, tudd, hogy az élet örök. Ha reménykedned kell, tudd, hogy sok élet jön egymás után. A tudatlanok fordítva csinálják, rohannak az eredmények után és türelmetlenek. De a türelmetlenség eltűnik, ha tudod, hogy az élet örök. Ha valakitől elvárod, hogy viszonozza szívességedet, vagy eredményt vársz jó cselekedetedért, azt akarod, hogy gyorsan kapd vissza. Ha eredményt vársz, gyakran frusztrált leszel. Ha rohansz, nincs élvezet. Tudd, hogy az élet végtelen.

Ha valaki hasznot húz belőled, vagy nem köszön meg valamit, köszönd meg neki, mert később mindezt kamatostul fogja visszaadni neked. Senki ne érezzen bűntudatot azért, hogy kihasználták vagy nem ismerték el. Ha arra kerül a sor, hogy élvezni kell a cselekedeteid, jó tetteid, áldásaid gyümölcsét, tudd, hogy az élet örök.

 

Santa Barbara, California, USA

1999. április 28.