Art of Living - Overview

Opgericht in 1981 door Sri Sri Ravi Shankar, The Art of Living Foundation is een not-for-profit, educatieve en humanitaire NGO (Non-Governmental Organisation) die zich bezighoudt met stress-management en service-initiatieven. De organisatie opereert wereldwijd in 152 landen.

De programma's worden begeleid door de filosofie van Sri Sri's over vrede: " Tenzij we een stress-vrije geest en een geweld-vrije samenleving hebben, kunnen we geen vrede in de wereld bereiken". Stichting Art of Living biedt stress-eliminatie programma's aan die door ademhalingstechnieken, meditatie en yoga mensen helpen, zich te ontdoen van stress en ervaren innerlijke vrede. Deze programma's hebben miljoenen over de hele wereld geholpen om stress, depressie en gewelddadige neigingen te overwinnen.

De Art of Living Foundation heeft de verspreiding van vrede tussen gemeenschappen via diverse humanitaire projecten, met inbegrip van het oplossen van conflicten, ramp noodhulp, duurzame plattelandsontwikkeling, empowerment van vrouwen, gevangen rehabilitatie, onderwijs voor iedereen, en ecologische duurzaamheid.

Zusterorganisaties

Stichting Art of Living heeft een paar zusterorganisaties die ook gewijd zijn aan de visie van een stress-vrij, geweld-vrije wereld. De International Association for Human Values (IAHV), Ved Vignan Maha Vidya Peeth (VVMVP), Sri Sri Ravishankar Vidya Mandir (SSRVM) en Vyakti Vikas Kendra India (VVKI), onder andere, het formuleren en uitvoeren van humanitaire projecten van de Stichting Art of Living wereldwijd.

Organisatiestructuur

De Stichting Art of Living, opgericht in de Verenigde Staten van Amerika en in Duitsland in 1989, is een veelzijdige organisatie met een van de grootste vrijwilliger bases in de wereld. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Bangalore, India. Sindsdien zijn er lokale centra opgericht over de hele wereld. In The Art of Living organisatiestructuur, is er een Raad van Toezicht met een looptijd van twee jaar. Tweederde van de curatoren om de twee jaar. Alle  Art of Living leraren en de vorige trustees zijn toegestaan om een nieuw bestuur te benoemen. Er is een voorziening voor een adviesraad voor het monitoren en begeleiden van de organisatie. Alle rekeningen worden regelmatig gecontroleerd door een externe accountant. Andere dan kosten,heeft geen trustee recht op voordelen in termen van salaris, enz. De Art of Living Foundation programma's dragen bij om humanitaire projecten te financieren. De opbrengst van de verkoop van Art of Living Publicaties en Ayurveda producten zijn ook gericht op onze sociale initiatieven.

Lidmaatschappen

CONGO (Conferentie van NGO's in consultatieve status bij ECOSOC van de Verenigde Naties), Genève en New York

  • Internationale Alliantie tegen honger

  • VN-Mental Health Comite en VN-Comite on Aging, New York

  • Internationale Unie voor Gezondheidsbevordering en Onderwijs, Parijs

  • NGO Forum for Health, Genève

Art of Living vierde

  • Menselijke Waarden Week in Louisiana - 23 februari 2007

  • Menselijke Waarden Week in Baltimore - 25 maart-31 maart 2007

  • Menselijke Waarden Week in Columbia - maart 2007

  • Stichting Art of Living dag - in Syracuse - 07 mei 2004