Sahaj Samadhi Meditatie: De Art of Meditation cursus

Het moeiteloze pad naar ware ontspanning door meditatie

Iedereen heeft wel eens een meditatieve staat ervaren, in momenten van diepe vreugde of van volledig opgaan in een bepaalde activiteit, wanneer de geest licht wordt en volkomen op zijn gemak is. Terwijl we dergelijke momenten allemaal kennen, kunnen we ze niet naar believen oproepen. De Sahaj Samadhi leert je hoe je dat wel kunt doen. Deze meditatietechniek verlost je bijna meteen van stressgebonden problemen, zorgt voor diepe ontspanning en verjongt het systeem.

Sahaj is een Sanskriet woord dat natuurlijk of moeiteloos betekent. Samadhi is een diepe meditatieve staat.
Sahaj Samadhi meditatie is een natuurlijke, moeiteloze manier van mediteren.

Regelmatige beoefening van Sahaj Samadhi kan de kwaliteit van iemands leven volledig transformeren door het systeem zo te cultiveren dat het de hele dag vrede, energie en een verruimd bewustzijn kan ervaren. Deze meditatietechnieken, gecombineerd met yoga-oefeningen, zorgen voor een goede gezondheid en een kalme geest.

  • Meditatie laat de bewust geest diep in het Zelf rusten, waardoor hij rust ervaart
  • Als de geest kalmeert laat hij alle spanningen los. Dit maakt iemand gezond en gefocust

Hoe werkt Sahaj Samadhi meditatie?

Je leert in gedachten een eenvoudige klank (mantra) te gebruiken die de geest tot rust brengt en naar binnen laat keren. Als de geest en het zenuwstelsel een paar momenten in diepe stilte kunnen rusten, dan lossen de blokkades die het systeem en onze vooruitgang blokkeren geleidelijk op.

Hoe helpt rusten in het Zelf in het dagelijks leven?

Wanneer een rivier kalm is, dan is de reflectie helderder. Wanneer de geest kalm is kan hij zich met een grotere helderheid uitdrukken. De kracht van onze observatie, perceptie en expressie neemt toe. Het resultaat is dat we effectiever en duidelijker kunnen communiceren.

Waarom heb ik een mantra nodig?

In het sanskriet wordt een mantra beschreven als “Manana trayate iti mantra.”. "Iti Mantra" is dat wat je behoedt voor herhaling. Een gedacht die zich herhaalt is een zorg. Mantra's helpen je vrij te zijn van zorgen. 

Upcoming Art of Living Courses

Minimum 1 km