Sri Sri als spreker

De boodschap van één Wereldfamilie

Met de boodschap van liefde, compassie en geweldloosheid is Gurudev Sri Sri Ravi Shankar een onvermoeibaar pleitbezorger van harmonieuze co-existentie tussen mensen. Terwijl hij talloze forums over diverse onderwerpen heeft toegesproken is de rode draad altijd het principe van menselijkheid en saamhorigheid. Zijn universele en eenvoudige boodschap is dat haat en ellende kunnen worden overwonnen door liefde en wijsheid.

Of hij nu spreekt tot parlementen in Argentinië en Schotland, tot zakenleiders in Europa, vredesorganisaties als de Verenigde Naties, Moslim-en Hindoeleiders, Gurudev Sri Sri Ravi Shankar benadrukt altijd de menselijke waarden en eenheid onder de mensen.

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar was gastspreker op het het World Economic Forum at Davos, de United Nations Millennium World Peace Summit of Religious and Spiritual Leaders, en het eerste World Congress of Imams and Rabbis for Peace.

Met als doel het bijeenbrengen van leiders uit verschillende sectoren van de samenleving initieerde Sri Sri ook een aantal symposia. Enkele hiervan zijn de Truth & Reconciliation Conference die streefde naar gelijkheid voor de Dalits in India, de International Conference on Human Values en het jaarlijkse Corporate Culture and Spirituality Symposium.

Door zijn toespraken en symposiums brengt Gurudev Sri Sri Ravi Shankar essentiële thema's aan de orde als interreligieuze harmonie, duurzaamheid en milieu, armoedebestrijding en gemeenschapsontwikkeling. Hij inspireert honderduizenden wereldwijd tot het leven van de filosofie van Vasudhaiva Kutumbakam of één wereldfamilie.